Windows 7'de program simgeleri görünmüyor hatası

  • 27.033

Kaç gündür muzdarip olduğum bir sıkıntı vardı. Windows 7'de görev çubuğu (taskbar) ve Başlar menüsünün içinde yer alan program simgeleri görünmüyordu. Bu da sağlıklı çalışmamı çok ciddi bir şekilde etkiliyordu. Nihayet sorunu çözebildim.

Kaç gündür muzdarip olduğum bir sıkıntı vardı. Windows 7'de görev çubuğu (taskbar) ve Başlat menüsünün içinde yer alan program simgeleri görünmüyordu. Bu da sağlıklı çalışmamı çok ciddi bir şekilde etkiliyordu. Nihayet sorunu çözebildim.

Bu konuda sağolsun bir çok arkadaşımız konu yazmış, belli ki bu hususa dair sıkıntı yavaş yavaş da artacak gibi görünüyor. Çünkü yabancı forumlarda bir hayli aynı konudan şikayet eden kişilere rastladım.

Neyse sözü fazla uzatmadan, ola ki şöyle bir durumla karşılaşırsanız:



Program simgeleri gördüğünüz gibi görünmüyor. Ciddi bir sıkıntı. Çünkü hangi programı seçeceğinizi kestiremiyorsunuz, zaman kaybı oluyor.

Bütün işlemlerin her bilgisayarda aynı sonucu vermeyeceğini önceden söylemek lazım, ancak yine de deneyin, az sonra yapacağımız işlem benim sorunumu çözdü, onu söyleyebilirim.

[*] Başlat > Çalıştır'dan regedit'i çalıştırın.
[*] Şu yolu bulun (lnkfile yazan yerdeki L harfidir):


HKEY_CLASSES_ROOTlnkfileshellexIconHandler



[*] Burada şu değer yer alıyorsa değiştirmeyin.


{00021401-0000-0000-C000-000000000046}.



Ancak yer almıyorsa bu değeri girin. Eğer başka bir değer varsa mutlaka bu değeri bir yere kaydedin, çünkü kötü bir durumla karşılaşabilirsiniz ve sorumluluk kabul edilmez. (Bende bir sıkıntı olmadı ama bu olmayacak anlamına gelmez.)

Bunu yaptıktan sonra:

[*] Yine aynı yerden şu konumu bulun:


HKEY_CLASSES_ROOTpiffileshellexIconHandler



[*] Yine gerekiyorsa yedeğini alın ve şu değeri girin:


{00021401-0000-0000-C000-000000000046}



[*] Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra yeniden başlattım ve sonuç:



Herhangi bir sıkıntı yok.

Kolay gelsin.
  • Etiketler;
Yorum Yaz

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor!

Teşekkürler siraceddin abi . Xp ' de yaşanıyordu böyle bir problem . W7 ' de ilk kez rastladım.Herkese yararlı olması dileğiyle.
teşekkürler uyguladım (windows / 64 bit) halloldu

Yukarı Git