Tarayıcı Boyutuna Göre Flash'daki Nesnelerin Konumlandırılması

Bu derste tarayıcı boyutuna göre Flash'daki nesnelerin konumlandırılması konusunda bilgi vermek istiyorum.

Bu derste tarayıcı boyutuna göre Flash'daki nesnelerin konumlandırılması konusunda bilgi vermek istiyorum.

Flash'a yeni başlayanlar, thefwa.com gibi portallarda yayınlanan profesyonel siteleri incelerken bu olayı merak ederler.

(Bu özelliğin kullanıldığı sitelerde tarayıcınızı sağ alt köşeden tutup, boyutunu değiştirerek nesnelerin konumlanmasını görebilirsiniz, örneğiburaya tıklayarak görebileceğiniz gibi önizlemesini verdiğim dosyalarımızda da var)

Yapım mantığı gayet basit, tarayıcımızın boyutu her değiştiğinde kendini yenileyen bir fonksiyonumuz var, fonksiyonumuzda da flash ekranımızın width ve height değerleri doğrultusunda nesnelerin x ve y koordinat değerlerini konumlandırıyor yada ebatlarını değiştiriyoruz.

Kodlar aşağıda, tek tek açıklamaya gerek duymuyorum, gayet basit zaten.


Stage.scaleMode = "noscale";

Stage.align="TL";

Stage.addListener( this );

function onResize(){

sol_ust_kose._x=0;

sol_ust_kose._y=0;

sag_ust_kose._x=Stage.width-sag_ust_kose._width;

sag_ust_kose._y=0;

sol_alt_kose._x=0;

sol_alt_kose._y=Stage.height-sol_alt_kose._height;

sag_alt_kose._x=Stage.width-sag_alt_kose._width;

sag_alt_kose._y=Stage.height-sag_alt_kose._height;



ust_orta._x=(Stage.width-ust_orta._width)/2;

ust_orta._y=0;

sol_orta._x=0;

sol_orta._y=(Stage.height-sol_orta._height)/2;

sag_orta._x=Stage.width-sag_orta._width;

sag_orta._y=(Stage.height-sag_orta._height)/2;

alt_orta._x=(Stage.width-alt_orta._width)/2;

alt_orta._y=Stage.height-alt_orta._height;



merkez._x=(Stage.width-merkez._width)/2;

merkez._y=(Stage.height-merkez._height)/2;



blog._x=(Stage.width-blog._width)/2;

blog._y=(Stage.height-blog._height)/2;



arka._height=Stage.height;

arka._width=Stage.width;

}

onResize();




Ön izleme için buraya tıklayınız

  • Etiketler;
Yorum Yaz

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor!

HTML Kodlarında herhangi bir işlem yapmak gerekiyor mu? yoksa sadece Flashta bu kodları girmemiz yeterli mi?
Güzel çalışma teşekkürler.
Teşekkür ederim. çok işime yaradı.
elimdeki bir siteyi peki nasıl bu şekle dönüştüreceğim ? yani kodları nereye yazacağım, sizin önrnekteki gibi bir frame ekleyip oraya yazdım ama olmuyor, yardımcı olursanız bu konuda çok sevinirim.
bu kodu kullanınca ne var ne yok hepsini o kordinata ekliyor hocam sadece bi tek mc için nasıl yapıcaz yoksa benii beceremedim yardımcı olurmusunuz :sasir:
bide açıklamsını yaparsan sevinirim alt_orta için uyguladım ancak bu seferde altta olması gerekirken üste yerleştirmiş
bide açıklamsını yaparsan sevinirim alt_orta için uyguladım ancak bu seferde altta olması gerekirken üste yerleştirmiş
çok teşekkürler arkadaşlara yararlı bir ders oldu
kaynak dosya linki patlamış...
hocam elinize saglık guzel bir calsıma. ama bu hep koselerde nesneler yada en alta ust de ortaya vb . ben mesela herhangı bıryere koymak ıstıyorum. pekı o zaman nsl bır kod yazmam gerekli acaba ??
Peki Ercüment hocam..., fullscreen yaptığım bir swf nin içerisinde ekranı ortadan 2 ye böldük diyelim. Sol tarafta konu başlığı butonlarım olacak, sağ tarafta konularla ilgili swf lerim olacak... (Hatta sağ tarafta FlashPaper 2 den export ettiği pdf lerim Acrobat arayüzlü görünecek) Bunun koordinatlarını nasıl yapabiliriz? Teşekkürler... (1Ağustos2009)
peki html de caslıscak mı .... sorulara cevap yok... gereksiz biz calısma olmus tesekkurler
Arkadaşlar, HTML'de çalışacaktır. Zaten kaynak dosyayı indirerek nasıl yapıldığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca önizlemeye bastığınız zaman da HTML sayfasında açılmaktadır. Dosyaların linkleri düzeltildi.
tamda aradığım şey de hocam nereye yazıcaz kodları ?
kodlar nereye gelcek
kardeş explorerda biraz boşluk kalıyo bunun sebebi Nedir veya nasıl düzeltilir?..
her şey iyi güzel de bu kodlarda hata var galiba giriyorum hiçbir şey olmuyor. Rica etsem daha detaylı daha anlaşılabilir anlatır mısınız?

Yukarı Git