Forumlarda İletişim

Bu dersimizde HTML ile oluşturulan forumdan PHP'yi kullanarak verileri ekrana yazmayı öğreneceğiz.

Bu dersimizde HTML ile oluşturulan forumdan PHP'yi kullanarak verileri ekrana yazmayı öğreneceğiz.

PHP'de forumdan bilgi çekmek için genel olarak forum yapısını tanımakta fayda var diye düşündüm ve aşağıdakileri daha iyi anlayabilmeniz için
bir kaç teknik terimi açıklamakta çok fayda var.


<form action="birsayfa.php"  method="POST/GET" >



Şimdi bu yapıya bakarak şunlara çok iyi öğrenmemiz lazım;

1) Action = Bu bölümde forumun bilgilerini hangi sayfaya göndereceksek onu yazarız.

2) Method = Girilen bilgileri action bölümünde belirtilen sayfaya hangi yöntemle gideceğini belirtir. Bu yöntem çoğunlukla iki tanedir: POST ve GET methodları kullanılır. Bunlardan farklı olarak request yöntemi de vardır, ama bu method pek kullanılmaz.

Şimdi ilk örneğimiz ile başlayalım:

index.php sayfası


<textarea rows="10">

<form action="verigonder.php" method="POST">



Adınız    :       <input type="text" name="ad"/>    <br />

Soyadınız :    <input type="text" name="soyad"/> <br />

Yaşınız   :    <input type="text" name="yas"/>   <br />

    <input type="submit" value="Onayla" />

</form>

</textarea>





verigonder.php sayfası



<?php 



$ad
=$_POST["ad"];

$soyad=$_POST["soyad"];

$yas=$_POST["yas"];





echo 
"Adınız : ".$ad."<br>";

echo 
"Soyadınız: ".$soyad."<br>";

echo 
"Yaşınız: ".$yas."<br>";



?> ?>

  • Etiketler;
Sinan Alagöz
1989, Trabzon - Sürmene doğumlu. Bilgisayarla erken yaşlarda tanıştı. Bilgisayarı ilk başlarda bir eğlence merkezi olarak kullanırken, sonraları web ve programlama ile yakından ilgilenmeye başlayarak projeler üretmeye başladı.
Yorum Yaz

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor!

ama ben bunu yönetim oanylı yapmak istese ve yazdıkmı sırasıyla yazsın.1 yazan 2.yazan şeklinde nasılolur...
Eğer iletmek istediğinizi doğru anladıysam onu şu şekilde yapmalısınız. Öncelikle bu verileri veritabanına yollamalı sonra bu verilere id numaraları verip tekrar ekrana yazdırmalısınız.
PEKİ BUNU DBYE NASIL KAYIT EDILMESINI SAGLIYACAGIZ
Bu komutları girdikten sonra eğer veritabanına gönderecekseniz ; ilk olarak mysql bağlantısı ve sonrada veritabanı bağlantısı sağlamalısınız. 1) mysql ve veritabanı bağlantısı sağlamak ilk olrak ayar.php adında bir dosya oluşturalım bu dosyanın içine <? $vthost="localhost"; vtuser="root"; vtpass=""; vtname="rasgele"; $baglan=mysql_connect("insert into rasgel (ad,soyad,yas) values ('$ad ', '$soyad','$yas')" ); mysql_select_db ($vtname,$baglan);?> yapısı kullanılarakta veritaban
bende bu textearea da aynen komutlar yazılı çıkyor hiç bir işlem olmuyor
Komutu çalıştıramayan arkadaşları için söylüyorum komutun başındaki <textarea rows="10"> yazan komutu silerseniz bir sorun yaşamassınız.
Çok iyi oldu bu aldıgım kitapta benzer bir ornek vardı ama yazdım olmadı. bu ilaç gibi geldi . Çok teşekkurer.bide bu konu php nin hangi aşaması yani bu çok basit mi ? yoksa bunu biliyorsak biraz yol aldıkmı?:) çok teşekkurler.
Bu konu php'nin dinamik yapısını kullanarak profesyonelce oluşturulacak olan forumların ve çeşitli iletişim araçlarını en temelidir.Bu konuyu anlamak demek işin temelini kavramak demektir

Yukarı Git